El dissenyador de Xàtiva Vicent Blasco va participar en la República Dominicana Fashion Week (RDFW), un certamen amb molt de prestigi al sector de la moda que es va celebrar del 21 al 26 de febrer. Hem parlat amb ell i ens ha contat que aquesta experiència ha sigut molt gratificant i especial per a ell ja que aquest esdeveniment només va comptar amb la presència de tres dissenyadors espanyols.

-¿Quins dissenys va presentar a la República Dominicana Fashion Week?
-Vaig dur una col.lecció de vint vestits, és a dir, cinc de còctel, dos de novia i tretze vestits llargs, tots ells estan enfocats a la feminitat, el meu objectiu és l’exaltació de la dona.

¿Quina és la sensació que li ha transmès la RDFW?
-Ha sigut una experiència extraordinària, gràcies a aquest certamen he tingut gran repercussió mediàtica, el meu nom s’ha conegut a escala internacional, em van entrevistar en dos publicacions, vaig fer una sessió de fotos al suplement de moda del diari ‘Hoy’, de tirada nacional. A més, m’entrevistaren al canal ‘Cosmopolitan’ de Miami, açò ha sigut un llançament ‘sense paraules’. Personalment ha sigut una experiència molt gratificant perquè mai havia estat present en un esdeveniment com aquest.

Una anècdota especial…
-Una anècdota que sempre quedarà a la meua ment, quan vaig acabar la desfilada molta gent del públic volia fer-se fotos amb mi. L’acollida del públic ha sigut fantàstica, extraordinària.

¿Destacaria algun disseny especial?
-Vaig entrar al concurs de Miss Carnaval en un vestit de la col.lecció que va quedar entre els deu primers. Un altre vestit es va presentar a la passarel·laRoja dels premis ‘Casandra’, aquest disseny ho va lluir una presentadora de televisió molt coneguda a la República Dominicana.

¿Va trobar alguna diferència entre la moda espanyola i la dominicana?
-Allí no acostumen a confeccionar alta costura. Altra diferència important és l’elecció dels teixits, allí estan molt limitats, no tenen l’accés directe que tenim a Europa.

¿Quin estil li caracteritza?
-Podria dir que es un estil depurat en línies, el color té molta importància, jo normalment utilitze tota la paleta de l’arc de Sant Martí

¿La crisi ha afectat al sector de la moda?
-Ara el negoci està més parat, abans era frenètic, hi havia anys que tenia que confeccionar els vestits de tres regines de Festes Patronals de diferents localitats. Enguany he de dissenyar el de la regina de Navarrés, malgrat que encara queda temps per a fer comandes.

¿Com ha arribat tan lluny al sector de la moda?
-M’agrada molt, sóc autodidacta, ningú m’ha ensenyat, He tingut una evolució ascendent, aquest treball mai ha sigut complicat per a mi perquè m’agrada molt.

¿Quin tipus de vestits sol confeccionar?
-Faig vestits moderns, els clàssics tenen menys demanda. Confeccione tot a mida. Tinc un bon record de la desfilada de novies que vaig dur a terme fa un temps als jardins de la Pau durant una gal.la contra el càncer. En definitiva, faig tot tipus de vestits, de festa, de comunió, de novia, tradicionals. He de dir que Benito i jo siguérem els pioners en Xàtiva en la confecció d’indumentària fallera.

¿Tornarà a repetir en un certament semblant?
-Els dies 4, 5 i 6 de setembre tornaré a participar en un esdeveniment de moda a la República Dominicana de Xile. També m’han convidat a una altra desfilada en Curazao, a la zona del Carib.